Pensionat

Välkommen till oss på Birsta hundcenter och vårt säsongsöppna hundpensionat.

Under 2019 har vi öppet under perioden: 18 april till 16 september.

Vi tar hand om Er hund i allt från ett dygn till hur länge det behövs. Oftast har vi plats men boka i god tid inför storhelger, skollov och semestrar för att vara säker på en plats.

Vi tar emot hundar av alla storlekar och alla raser.

I själva inackorderingspriset ingår eget ”rum”, rastning och aktivering. Personal sover självklart tillsammans med hundarna på hundcentrat, så det är dygnet runt bemanning. Utevistelsen är viktig för att stimulera hundarna. Vi har skog & natur områden inom 200 meter. Dessutom får de möjlighet att springa fritt i vår härliga rasthage byggd på gräs.

Inomhus har vi en inomhushall och vi hittar även på andra aktiviteter som kan stimulera en hund. Kan hunden rastas med andra hundar försöker vi hitta passande kompisar (om ni som hundägare godkänner det såklart). Vi erbjuder två promenader per dag, varav en långpromenad. Har hunden speciella behov utöver detta såsom t ex lättare medicinering eller annan vård sköter vi även det efter överenskommelse och möjlighet.

Har ni fler än en hund i familjen så kan de få sitta tillsammans om ni så önskar. Vi har fler-hunds rabatt för er och era vänner förutsatt att de delar rum.

Ni tar med er filt eller bädd som hunden är van att ligga på, eventuella favoritleksaker och Tuggben, allt för att hunden ska känna sig så hemma som möjligt på vårt hundpensionat. Ni tar även med ert foder åt hunden så att hunden får fortsätta äta det den är van vid. Vi har givetvis foder att tillgå, vilket vi gärna ger till Er hund, men då tillkommer det en kostnad utifrån den fodermängd som gått åt. Vi har fyra kvalitets foder i vårt sortiment, Carnilove spannmålsfria torrfoder, Brit Care Hyperallergenic samt färskfodren Pondus och MUSH.